For this rear extension within an eastern suburb, we are making iterative models to explore how form can break away, transform, merge, match, and become something beautiful and new. The way that new built fabric converses with existing built fabric (and environmental and cultural characteristics that exist within a place) is a primary focus of […]

Vesna Trobec collaborated with Architecture Professor Chris L. Smith to create a drawing that would accompany his essay. Both will be exhibited alongside the other at an exhibition titled: ‘Great War Island: Desert Fictions’. The project Great War Island: Desert Fictions addresses architectural and urban phenomena in the context of research and modes of writing. […]

Winner of a World Community Architecture Award. Vesna Trobec helped to master-plan, design, and build, a series of buildings at a new in-land village that had moved from a previous location due to frequent flooding. Together with a team she designed and constructed an aid post, a maternity house, a community training hall, a public laundry, ventilated pit […]

An existing house nestled amongst trees at the base of a ridge will be a witchy, forested secret place for entertainment, music, and home life.

Pictured above is an image from the early Concept Design stage as the two design firms collaborate to re-think the existing interior spaces of a terrace house in Paddington. More updates on the design process coming soon.

A group of French & Australian scholars, architects and artists put together an exhibition, ‘Shifting, drifting, dribbling’, as part of Sydney Design Week. The shared interest was in the intersection between Art, Cinema, and Architecture. Drawings, films, photographs, and texts were created that explored ‘architecture in film’ or ‘architecture of film’. Those involved included, Chris L […]

The proposal was to add 3 repetitive small extensions to 3 living spaces within the existing openings of a Silos Apartment in Newtown. By doing so, the circular floor plans become more versatile and liveable. This happens by extending living spaces outwards, providing a subtle rectilinear geometry (while respecting the circle), and creating more useable shelter […]