We were asked to re-design the front of a house due to the existing major structural problems and used the opportunity to add to & improve the spaces.

The re-design of the sun-room will transform the existing storage room into a private and bright new study + guest room, and improve the spatial ambiance of the existing master bedroom.

The study is designed to cater to the needs of each of the two people living in the house, who are a couple. Each needed their own personal place to work and practice hobbies. There was also a strong emphasis on privacy from the street, so we designed playful openings to allow direct and indirect northern light into the spaces without compromising privacy.

Screen Shot 2014-12-09 at 12.41.13 pm
Floor plan.


Screen Shot 2014-12-09 at 12.41.39 pm

Section showing how we implemented windows to bring indirect and direct light into the study while maintaining complete privacy from the street, as per the request of the clients.

Screen Shot 2014-12-09 at 12.42.21 pm

Built-in storage space with northern light entering the space from above.

beachfront_model_photo
Study model (not the final design).

 

This design is a collaboration between Langzi Chiu and Vesna Trobec (TROBEC – CHIU).